Ayurvedisch consult

Sorry, tijdelijk even niet mogelijk

Ayurvedisch voedings- en lifestyle consult

Een ayurvedisch voedings- en lifestyle consult, wat is dit precies? Ayurveda is een wetenschap over het leven wat zijn herkomst vind in India. Deze super interessante en inspirerende manier van leven helpt je om meer balans te vinden in het dagelijks leven. Wanneer je onbalans vind in bijvoorbeeld je spijsvertering, je mind (dit kunnen bijvoorbeeld mood swings zijn maar ook snel geïrriteerd raken of last van de menstruatie) en wellicht slaap problemen waar je mee struggelt.

Maar wat is nu het grootste verschil met de westerse kijk op symptomen en de aanpak ervan? Bij Ayurveda kijken we naar de oorzaak van de klacht/ het symptoom en gaan we het bestrijden op een natuurlijke manier. Dit is voornamelijk via diët en lifestyle. Het kan soms zijn dat er supplementen worden voorgeschreven. Hieronder vertel ik wat je kan verwachten.

Aanmelden voor het consult

Eerst meld jij je aan voor het Ayurvedisch consult via de Calendly link onderaan de pagina. Dit kan online of een- op een, het is wel aan te raden om dit op locatie te doen.

Ben je er klaar voor om gezonder te leven en de balans terug te vinden in je lichaam? Ik geef je de tools om hieraan te werken maar uiteindelijk ben jij diegene die deze stappen moet gaan zetten.

Tijdens een eerste consult bespreken we waarom je langskomt in de praktijk, klachten die je ervaart en stellen we een Ayurvedische diagnose. Door middel van het gesprek kunnen we zien welke dosha uit balans is (Vata, Pitta of Kapha). Wellicht kunnen we er ook achter komen welke dosha al het sterkste is sinds je geboorte. Je bent nooit een van de drie alleen, ze zijn allemaal aanwezig in jou lichaam. Door hierachter te komen kun je wel wat beter je gedrag begrijpen en weten wat goed is voor jou. Iedereen is namelijk verschillend en niet elke methode werkt goed voor iedereen, hierom kijken we bij Minecelestial naar jou als unieke persoonlijkheid.

De diagnose

We stellen de diagnose door vragen te stellen, te kijken naar de pols en de tong. Dit doen we tijdens het consult van 60 minuten. Weet wel dat het consult 60 minuten duurt en we dus niet alles kunnen bespreken. We focussen ons daarom ook op wat voor jou op dat moment speelt. De vragen die ik stel zullen variëren van vragen over je dagelijks leven, voeding en vragen over de stoelgang. Uiteraard ook de klachten/ symptomen die momenteel spelen.

Vanuit de pols diagnose haal ik informatie over vata, pitta en kapha en vanuit de tong krijg ik weer meer informatie over de organen en afvalstoffen in het systeem.

Behandelplan

Dit is het laatste stapje van het consult. Welke behandeling is van toepassing op jou situatie? Dit is uiteraard een persoonlijk voedingsadvies op basis van de onbalans. Maar ik kan je ook aanraden om een massage te doen, dit is mogelijk in de studio (zie tarieven pagina). Het is ook mogelijk dat wanneer je interesse daar is, ik je wat advies kan geven op het gebied van yoga. Dit hoeft uiteraard niet.

Na het gesprek krijg je van mij een persoonlijk behandelplan. Deze zend ik je toe per e-mail zodat je dit zelf goed kan bestuderen. Samen met een lijst van voedingsmiddelen die speciaal voor jou samengesteld zijn. Deze lijst ontvang je binnen 24 uur in je mailbox zodat je meteen kunt beginnen. Tijdens het consult zal ik je het advies in grove lijnen uitleggen + yoga oefeningen voor thuis of ademhalingsoefeningen, hierna finetune ik het advies nog even en daarna zend ik je alles toe.

Follow-up

Vanuit het advies wat meegegeven is, hoop ik natuurlijk resultaat te behalen. Het is daarom belangrijk om een follow-up te doen. Ik stuur je ongeveer een maand na het consult een e-mail en hierin geef je aan hoe het voor jou was en of er verbeteringen waren. Als alles goed gaat ga je hiermee door en eventueel geef ik wat aanvullend materiaal.

Hierna geef ik je de keuze om een follow-up consult te doen. Online of een- op een, hier zitten kosten aan verbonden omdat ik je advies dan ga vernieuwen en verbeteren zodat er een beter resultaat uit komt. Dit is een gesprek van 45 minuten.

Tarieven

  •  Ayurvedisch voedings- en lifestyle consult (60 min) € 60
  • Follow-up consult (45 min) € 45
  • Ayurvedische yoga (90 min) (op jou dosha gericht) € 55
  • Ayurvedische massage volledig (60 min) € 60
  • Ayurvedische gerichte massage (30 min) (bijv. rug) € 30

Massages + yogalessen boeken via e-mail: minecelestial@outlook.com